Ferizaj

Ky është kategorizimi i ri i komunave sipas zonave


Publikuar më:


Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh.

Kështu është bërë e ditur përmes një komunikate për medie nga Ministria e Shëndetësisë.

Sipas komunikatës, nga sot e deri më 26 shkurt, në zonën e kuqe janë 4 komuna:

Prishtina, Fushë Kosova, Obiliqi, Zveçani.

Në zonën e verdhë janë 7 komuna:

Lipjani, Peja, Gjakova, Podujeva, Mitrovica e Veriut, Leposaviqi, Mitrovica e Jugut.

Në zonën e gjelbër janë 27 komuna

Vitia, Rahoveci, Ferizaj, Prizren, Vushtrria, Gjilani, Suhareka, Dragashi, Drenasi, Istogu, Klina, Skenderaj, Deçani, Kamenica, Malisheva, Juniku, Kaçaniku, Kllokoti, Zubin Potoku, Mamusha, Novobërda, Hani i Elezit, Parteshi, Ranillugu, Shterpca, Graçanica dhe Shtimja.

ZONA E KUQE: NUK KA PASUR NDRYSHIME

ZONA E VERDHË: MITROVICA E JUGUT

ZONA E GJELBËR: GJILANI, VUSHTRRIA, PRIZRENI

Komunat që kanë pësuar ndryshime gjatë kësaj jave janë:

Mitrovica e Jugut nga e GJELBËR në të VERDHË

Gjilani nga e VERDHA në të GJELBËR

Vushtrria nga e VERDHA në të GJELBËR

Prizreni nga e VERDHA në të GJELBËR .

To Top