Lajme

Kush janë politikanët e lartë që kanë fshehur paratë në Qipro?


Publikuar më:


IMG_20160406_141313

Fatos Klosi, ish drejtor i Shërbimit Informativ Kombëtar (SHIK) ka bërë një deklaratë bombë në emisionin “Dritare” të Rudina Xungës.

Sipas tij në vitin 2001, SHBA i kanë servirur SHIK informacione mbi depozitimin apo fshehjen nga politikanë shqiptarë të shumave të parave në Qipro por edhe diku tjetër. Dhe ka vazhduar ish kryeagjenti SHIK e ka bërë punën e vet, e ka dërguar informacionin në fjalë “atje ku mund të shkonte” sipas ligjit.

Klosi bën fjalë për një periudhe ku qeveritë socialiste të majkos dhe të metës i lanë vendin njëra tjetrës, por ai nuk ka sqaruar më tepër se kush është politikani i lartë dhe për më tepër se kujt ia ka referuar ai këtë shqetësim të amerikanëve.Lidhur me deklaratën e fortë të Klosit por edhe me mjegullimën që lë ai ka rreaguar edhe opinionistr Andrea Stefani në një shkrim në “Dita”: “Kush janë këta politikanë që kanë fshehur kapitale? Sa lart qëndrojnë në hierarkinë e politikës dhe të shtetit? A janë edhe sot e kësaj dite aktivë, në pushtet apo në opozitë? Deklarata e Klosit duhet të përbëjë një alarm për çdo qytetar të këtij vendi që trembet ta lerë fatin e tij, të familjes dhe të vendit në duar politikanësh që qarkullojnë para të pista të botës së krimit apo të korrupsionit për t’i fshehur apo për ti pastruar ato” ka shkruar ai.

Comments
To Top