Ferizaj

Kurti u premton kryetarëve të komunave 654 milionë euro për vitin 2023


Publikuar më:


Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se Qeveria do të ndajë 654 milionë euro për komunat për vitin 2023.Kurti gjatë një takimi të shtunën me kryetarët e komunave, ka thënë se në buxhetin për vitin fiskal 2023 do të ketë rritje të buxhetit prej 15% për komunat e Kosovës.

“Qeveria e Kosovës është në fazën e përgatitjes së buxhetit për vitin fiskal 2023, në këtë buxhet reflektohet një rritje e buxhetit dedikuar nivelit komunal. Për herë të parë kemi rritje prej 15% të buxhetit për komunat në raport me 2022. Do të jenë 654 milionë euro që do tu ndahen komunave. Kjo rritje dot ë duhej të reflektojë edhe në rritjen e cilësisë së shërbimeve komunale karshi qytetarëve”, ka thënë Kurti.

Ai ka kërkuar bashkëpunimin e komunave me qeverinë për avancim.

“Kemi ndërmarrë shumë hapa reformues duke filluar me kornizën ligjore që rregullon pushtetin lokal. Qeveria e Kosovës ka ndërmarrë hapa konkret duke filluar nga hartimi i planit kombëtar të zhvillimit, hartimi i planit për zvogëlimin e barrës administrative. Jemi në fazën e fundit të hartimit të strategjisë për digjitalizimin e shërbimeve”, është shprehur Kurti.Takimi i Kurtit me kryetarët e komunave po zhvillohen në Pejë. Aty po marrin pjesë edhe disa ministra dhe zëvendësministra.

To Top