Lajme

Kryeakademiku: Kosova nuk mund t’i rivizatojë hartat në Ballkan


Publikuar më:


Hivzi Islami

Pas një periudhe të gjatë, Hivzi Islami, kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës (ASHAK), thyen “heshtjen” duke folur për “ngufatjen” që i ka bërë skema politike kosovare gjitha temave jetike për vendin. Në intervistën për “Zërin”, Isalmi ka thënë se i gjithë konceptimi politik është orientuar në një segment: Demarkacionin Kosovë – Mal i Zi.

Demarkacioni, megjithatë është tema bosht e intervistës me kryetarin e ASHAK-ut. Por, Islami thotë se demarkacioni është i përcaktuar para vitit 1947, prandaj kosovarët nuk munden t’i rivizatojnë hartat në Ballkan, “sikur po mbahet një Kongres Shqiptar i Berlinit, i vetëmandatuar të vizatojë dhe rivizatojë harta në Ballkan!”.

.

Comments
To Top