Lajme

Konferencë ndërkombëtare hulumtuese nga BPRM


Publikuar më:


BPRM-konference-780x439

Në organizim të Bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë, sot dhe nesër në Shkup do të mbahet Konferenca e pestë ndërkombëtare hulumtuese me temë: Efektet bartëse të ciklit ekonomik dhe financiar: analizimi i kanaleve vendore dhe ndërkufitare dhe përgjigjet e politikave’, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Siç kumotoi BPRM, konferenca, e cila tradicionalisht organizohet me rastin e shënimit të përvjetorit të pavarësimit monetar të RM-së, ndërsa sivjet është shënon edhe 70-vjetorin e aktiviteteve qendrore bankare në Maqedoni, në një vend do t’i bashkojë hulumtuesit e komunitetit akademik dhe institucionet bartëse të politikave dhe do të sigurojë diskutim të bazuar mbi hulumtime dhe këshilla të cilat janë relevante për bankierët qendrorë dhe bartësit tjerë të politikave në rajon

Në kuadër të kësaj do të ndahet edhe Çmimi vjetor i Bankës Popullore për punim më të mirë në sferën e makroekonomisë nga një hulumtues i ri .

Comments
To Top