Lajme

Kisha Katolike prezanton nxitjen apostolike të Papës: Njeh realitetin e ri të familjes


Publikuar më:


kisha-655x356

Pas nxitjes apostolike “Hareja e Dashurisë” të Papa Françeskut që u konsiderua si hapja e dyerve të kishës për familje të cilësuara si në marrëdhënie jo të rregullta, Kisha Katolike në Shqipëri qartëson opinionin publik mbi këto dokument.

“Në këtë dokument Papa Françesku në stilin e tij tipik përthellon ungjillin e martesës dhe të familjes, lajmin e mirë mbi familjen dhe ofron udhëzime baritore që në vazhdimësi në magjistarin e kishës marrin një vlerë dhe një dimension të ri.

Monsinjor Xhorxh Frendo dhe Dom Gjergj Meta thonë se në dokumentin e miratuar nga Papa në kapitujt e familjes përmenden dy fjalë, shushitje dhe shqyrtim.

Ndërsa të divorcuarit që janë të rimartuar nuk duhet të ndihen të çkishëruar.

Kisha Katolike në Shqipëri sqaron se doktrina nuk ka ndryshuar, por Papa Françesku nuk paragjykon dhe diskriminon marrëdhëniet apo martesën mes të njëjtës gjini.

Comments
To Top