Ferizaj

Këto pjesë të Ferizajt dy ditët e ardhshme  do të kenë ndërprerje të energjisë elektrike


Publikuar më:


KEDS-i ka njoftuar se një numër i madh i banorëve të  Ferizajt do të mbesin pa rrymë nga ora 9 e mëngjesit deri në orën 21:00

Shkyçja do të bëhet në daljen “Apollonia” dhe në tri dalje tjera në Ferizaj, kurse KEDS-i thotë në këto dalje se ka një numër të madh të konsumatorëve.

“KEDS-i po e bën këtë për përfitime afatgjata të konsumatorëve dhe për shkak të specifikës së punimeve nuk ka ndonjë alternativë tjetër. Kompania i siguron konsumatorët që do të bëjë maksimumin që të kryhet sa më shpejt”, ka thënë zëdhënësi i KEDS-it, Viktor Buzhala.

“KEDS është duke investuar fuqishëm në rrjetin e tensionit të mesëm si në Fushë Kosovë, ashtu edhe në Ferizaj, duke përfshirë linjën 35 kilovolt. Kjo, pasi kjo pjesë e Fushë Kosovës është zona me rritjen më të madhe në nivel vendi. Si rrjedhojë, vazhdimisht janë paraqitur mbingarkesa të cilat kanë pasur për pasojë ndërprerjet e dhunshme të energjisë elektrike. Deri tek këto mbingarkesa ka ardhur pasi kapacitetet transmetive të KOSTT-it, pra të Tensionit të Lartë, janë të pamjaftueshme. Por, për shkak se kjo kompani nuk po investon, atëherë këtë është detyruar ta bëjë KEDS-i në mënyrë që të mos këtë ndërprerje të vazhdueshme apo pamundësi për furnizim me energji elektrike. Investimi është në përfundim e sipër dhe pritet të përfundohet sivjet”, ka thënë Buzhala.

Sa i përket Ferizajt, Buzhala thotë se intervenimi është i domosdoshëm pasi gjendja e rrjetit të trashëguar në qytet ishte shumë e rëndë. “Por, KEDS i siguron edhe ferizajasit se këto investime po bëhen për përfitimin direkt të mijëra konsumatorëve”, përfundon Buzhala.

Punime në projekte investive
Data e punimit: 10-12-2019
1.
Në TS 35/10kV Ferizaj 2 do të ndërprehet:
TS 10/0.4 kV Elkosi ( Kodi: 40041004097) prej orës 09:00-21:00
TS Elkos Group ( Kodi: 40041004237) prej orës 09:00-21:00
TS Ahmet Kaqiku ( Kodi :40041004264) prej orës 09:00-21:00
TS Viva Fresh ( Kodi :40041004238) prej orës 09:00-21:00
TS Kombinati I drurit (Kodi: 40041004096) prej orës 09:00-21:00
TS Kombinati I drurit (Kodi: 40041004086) prej orës 09:00-21:00
TS Ahmet Kaqiku ( Kodi :40041004263) prej orës 09:00-21:00
Vendet: TS Elkosi, TS Elkos Group, TS Viva Fresh, TS Kombinati I Drurit, dhe Rr. Drion Triton.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i RMU-ve.

2.
Në TS 35/10kV Ferizaj 3 do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Nikadini (Kodi:40042007) prej orës 09:00-21:00.
Vendet: rr. Riza Matoshi, Imri Halili Nikadinin, rr.Varoshi, Qiraxhitë.
Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i RMU-ve.

3.
Në TS 35/10kV Ferizaj 4 do të ndërprehet:
TS 10/0.4 kV Shpk Bardhyl Ajvazi( Kodi: 4000004260) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV TS Eskavatori ( Kodi: 4000004221) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Muhabi Berisha ( Kodi :40000004222) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Dogani ( Kodi :40000004227) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Mekatyp -KS ( Kodi :40000004223) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Stab. Shperndares 1 ( Kodi :40000004218) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Viva R.Bajrami ( Kodi :40000004231) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV V.Gervalla 2 ( Kodi :40000004219) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Guri 1 ( Kodi :40000004230) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Kadri Zeka ( Kodi :40000004220) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV 28 Nëntori ( Kodi :40000004243) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV 28 Nentori e re ( Kodi :40000004252) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV 28 Nëntori blinda ( Kodi :40000004242) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Lagj e re 1 ( Kodi :40000004236) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Fitorja ( Kodi :40000004240) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Fazli Sojeva ( Kodi :40000004238) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Trestenikët ( Kodi :40000004241) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Lagja e re 3 ( Kodi :40000004239) prej orës 09:00-21:00
TS 10/0.4 kV Lagja e re 2 ( Kodi :40000004237) prej orës 09:00-21:00
Vendet: Vëllezërit Gërvalla, Magjistralja Prishtine-Shkup (pjesa prej Bau Marketit), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjese), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re.
Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i RMU-ve.

Punime në projekte investive
Data e punimit: 11-12-2019
1.
Në TS 35/10kV Ferizaj l do të ndërprehet:
Degëzimi 10/04 kV Kino (Kodi: 40040004003, 40040004004, 40040004006, 40040004021, 40040004000, 40040004034, 40040004173) prej orës 09:00 deri në ora 21:00
Vendet: rr.12 Qeshori dhe rr.Latif Hasani.
Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i kithinave modulare.

2.
Në TS 35/10kV Ferizaj l do të ndërprehet :
Degzimi 10/04 kV Gjimnazi (Kodi: 4004002011, 4004002012, 4004002022, 4004002204, 4004002198, 4004002232) prej orës 09:00 deri në ora 21:00
Vendet: Rr.12 Gjon Serreqi.
Arsyeja e nderprerjes: Ndërrimi i kithinave modulare.

3.
Në TS 35/10kV Ferizaj lV do të ndërprehet:
Degzimi 10/04 kV Qerdhja e Fëmijëve. (Kodi: 40000004237, 40000004239, 40000004241) prej orës 09:00 deri në ora 21:00
Vendet: Rr.12 Kardi Zeka një pjesë.
Arsyeja e nderprerjes: Ndërimi i kithinave modulare.

To Top