Ferizaj

Kërkohet hetim ndaj shkeljeve të të drejtave të punëtorëve në Ferizaj


Publikuar më:


Organizata ORA nga Ferizaj është duke kërkuar hetim urgjent nga inspektorët e punës rreth shkeljeve që janë duke ju bërë punëtorëve  në vend të punës nga punëdhënësit e tyre.

Përmes një komunikate për media, kjo organizatë ka tri kërkesa për autoritetet kombëtare.

2).Gjithashtu kërkojmë hetime urgjente nga inspektorët kompetent për punedhenesit që punëtoret e tyre i kanë pa kontrata pune dhe disa puntorve që i’a paguajnë kontributet me paga minimale sa për sy e faqe ,paga te cilat nuk korespodojne për punën që e bejne.

Kjo është komunikata e plotë:

Organizata ORA përmes kësaj komunikate për media shpreh shqetësimet e saja lidhur me dukurin e shkeljes se te drejtave te punëtorëve nga punëdhënësit që po bëhet në vazhdimësi në qytetin e Ferizajt

Orari i stërzgjatur i punës, punësimi pa kontratë pune, pagesa jo e rregullt, janë tri shkeljet e rënda me të cilat përballen këta punëtorë dhe ka tre kërkesa urgjente për autoritetet kompetente :

1).Organizata Ora kërkon që të respektohen rregulloret nga punëdhënësit që përcaktojnë fillimin, mbarimin dhe respektimin e orarit të punës sidomos nga punëdhënësit e sektorit privat në territorin e Komunës së Ferizajt. Në bazë të nevojave dhe kërkesave të punonjësve dhe të qytetarëve po kërkohet në vazhdimësi që kjo dukuri të jetë e rregulluar me akte normative që dita e diele te jetë dite pushimi për te gjithë punëtorët në qytetin e Ferizajt

2).Gjithashtu kërkojmë hetime urgjente nga inspektorët kompetent për punedhenesit që punëtoret e tyre i kanë pa kontrata pune dhe disa puntorve që i’a paguajnë kontributet me paga minimale sa për sy e faqe, paga te cilat nuk korespodojne për punën që e bëjnë.

To Top