Ferizaj

Kadri Veseli bënë homazhe tek shtatorja e Dëshmorit Sadik Bega-Mortaja


Publikuar më:


Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, këtë të enjte ka vizituar Ferizajn me çrast është ndalur edhe tek shtatorja e Dëshmorit të Kombit Sadik Bega-Mortaja.

Veseli me këtë rast ka gjetur kohë që së bashku me nënën e Dëshmorit pas vendosjes sē luleve tek lapidari të ulet dhe të evokojnë kujtimet për Sadik Begën-Mortajën.

“Më kujtohet shumë mirë koha kur kam kaluar në këtë zone. Më kujtohet se mu në atë kohë ishte ofensivë e madhe në zonën e Jezercit por që vendosmëria e trimave si Mortaja kanë bërë që ne të gëzojmë  ditën e sotme.Ky lapidar është dëshmia më e mirë se ata nuk do të harrohen deri sa të ekzistoj kjo tokë” ka thënë Veseli.

Në këtë bisedë  që ishte mjaftë emocionuese për të dy palët nëna e dëshmorit i ka thënë kryeparlamentarit se ndjehet rahat kur i sheh të gjithë duke punuar të bashkuar që amaneti i dëshmorëve  të behët realit.

“Vetëm të bashkuar mundë të bëhet  realitet ajo për të cilën luftuan bijtë tanë” i ka thënë kryeparamentarit, Zelije Bega, nëna e Dëshmorit Sadik Bega-Mortaja.

Më pastaj  kryeparlamentari ka vizituar edhe një biznes të suksesshëm ferizajas.

14536742_1139235712790007_1483790293_o  14466478_1139235726123339_698709468_o   14467062_1139235689456676_841122474_o 14518285_1139235739456671_404117336_n 14467055_1139235622790016_201849291_o

 

Comments
To Top