Ferizaj

Ka përfunduar edicioni i dhjetë i Festivalit të Filmit “Ferfilm”


Publikuar më:


Teatri i qytetit “Adriana” në Ferizaj, mbrëmë ishte i mbushur nga dashamiret e filmit, ku për 5 net radhazi, janë shfaqur filma të shkurtër nga më të ndryshmit botëror.

Në natën e mbrëmshme ka marrë pjesë edhe Nënkryetari i Komunës së Ferizajt, Lulzim Aliu, bashkë me drejtoren e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj, Xhemile Murati –Shabani si dhe zyrtarë të tjerë komunal.
Në natën finale të këtij festivali është bërë edhe ndarja e çmimeve për filmat më të mirë. Ndarjen e këtyre çmimeve e ka bërë Nënkryetari i Ferizajt Lulzim Aliu.

Filmi më i mirë u shpall:
Best fiction “Mamma” – Aslak Danbolt (Norway)
Best experimental “Roger’s Eye” (Italy)
Best documentary “The beyound” (Switzerland)
Special mention “The table of grave” (Kosovo)
Special mention “Free Fall” (France)
Media price “By the Ocean” (Spain)
Best animation “Charrybdis” (France)

To Top