Lajme

Jevtiq: Policia pranoi urdhëra politikë


Publikuar më:


Ministri për kthim Dalibor Jevtic

Ministri për Komunitete dhe Kthim në Qeverinë e Kosovës, Dalibor Jevtiç për Radio Televizionin e Serbisë ka thënë se ka folur me përfaqësuesit e bashkësisë ndërkombëtare dhe se ata nuk shohin arsye për veprimet e Policisë së Kosovës për përpjekje për largimin e përfaqësuesve serbë të Graçanicës si dhe për ndalimin e tyre në Pejë, transmeton Express.

Dalibor Jevtiç, ka thënë në RTS se Policia e Kosovës ka pranuar detyra politike, duke vlerësuar këtë veprim si të politizuar edhe pse, sipas tij, qëllimi duhet të jetë normalizimi i raporteve mes Beogradit dhe Prishtinës.

“Kjo gjë nuk është e mirë, dikush është duke u përpjekur për ta destabilizuar situatën me përfaqësuesit e lartë të Republikës së Serbisë. Ky është një mesazh i keq”, ka thënë Jevtiç.

Ai vë në dukje se përgjigjja e menjëhershme e qytetarëve të Graçanicës për këtë çështje do të vazhdojë dhe nuk do të heqin dorë.

“Detyra jonë është që të gjejmë një mënyrë demokratike për një të ardhme më të mirë”, ka thënë Jevtiç. transmeton Gazeta Express.

Duke komentuar dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës, delegacioni i të cilit do të takohen nesër në Bruksel, Jevtiç ka thënë se dialogu ka nisur me qëllim të mirë, që qytetarët të jetojnë më mirë dhe për zgjidhjen e çështjes së diplomave, lirisë së lëvizjes.

Ai thotë se deklaratat e Edita Tahirit para fillimit të dialogut, kanë një presion të madh për shkak të kundërshtimit të asaj që ranë dakord në Bruksel.

Jevtiç nuk sheh arsye për ta kthyer opozitën e Kosovës në dialog, temë kjo e përmendur kohëve të fundit. Ai thotë se opozita e Kosovës nuk do të bisedojnë dhe se nuk beson se do të heqin dorë nga gazi lotsjellës, edhe nëse është fjala për Brukselin.

“Idetë e tyre zbatohen në një mënyrë radikale jodemokratike”, thotë Jevtiç.

Comments
To Top