Lajme

Imami i xhamisë në Pejë: Islamin mos ta përfaqësoj gjithkush


Publikuar më:


Peje

Këtu në “Bajrakli Xhamia” pjesëmarrës kanë qenë afro 800 qytetarë.

Imami i xhamisë, Musli Arifaj në fjalimin e tij ka përcjell disa mesazhe në drejtim të besimtarëve, ndër të tjera edhe atë që feja islame është më e mira dhe se nuk duhet të lihet që një pakicë e cila nuk shkon përkitazi me rregullat e kësaj feje ta përfaqësojnë atë.

Më tej Arifaj thotë se në këtë ditë njerëzit duhet mbajtur lidhjet farefisnore, duke bërë vizita te njëri tjetri, njofton Klan Kosova.

Pastaj ai ka shpjeguar edhe shpërndarjen e mishit të kurbanit, që duhet ndarë në tri pjesë dhe duhet dhuruar jo vetëm atyre që i përkasin fesë islame.

Comments
To Top