Lajme

Gratë marrin pensione më të ulëta në Zvicër


Publikuar më:


Pensionet e grave në Zvicër janë mesatarisht 37 për qind më të ulëta se sa ato të burrave. Sipas përllogaritjeve të qeverisë zvicerane, dallimi kap shumën pothuajse 20.000 franga zvicerane në vit.

Për këtë dallim shkaktarët janë të ndryshëm: për shembull, gratë shpesh kujdesen për fëmijët dhe familjen, duke çuar në kontribute më të ulëta në shtyllën e 2-të në krahasim me burrat.

Megjithatë, studimi gjithashtu vjen në përfundimin se gratë ende nuk kanë të njëjtin pozicion në tregun e punës si burrat.

Hendeku i pensioneve në Zvicër është megjithatë më i ulët se sa mesatarja e BE-së.

Comments
To Top