Lajme

Francezët, të interesuar për investime 122 milionë euro në energji


Publikuar më:


Projekti për energji të ripërtërirë (mullinj me erë) do të realizohet në Qyqavicë, në të cilën do të përfshihet edhe komuna e Drenasit.

Projekti është pjesë e memorandumit të nënshkruar vitin e kaluar nga kryetarët e pesë komunave: Drenas, Skenderaj, Obiliq, Vushtrri dhe Mitrovicë, sipas së cilit Qyqavica është shpallur Zonë me Interes të Veçantë.

Një memorandum i nënshkruar vitin e kaluar nga kryetarë të katër komunave që gravitojnë bjeshkët e Qyqavicës, Drenas, Skenderaj, Vushtrri dhe Obiliq dhe ai i Mitrovicës, sipas së cilit Qyqavica është shpallur Zonë me Interes të Veçantë, mund të rezultojë me investimet e para në këtë pjesë, pasi që një kompani e Francës ka siguruar një investim prej 122 milionë eurosh.

Projekti parashikohet të realizohet në Qyqavicë, ku do të përfshihet edhe komuna e Drenasit dhe ka të bëjë me projektin e prodhimit të energjisë së ripërtërirë (mullinj me erë). /Zëri/

To Top