Ferizaj

Ferizajasi  Shefqet Krenzi  shpikës i lavatriçes për goma “ALB-FIN”


Publikuar më:


Ferizajasi Shefqet Krenzi i cili tani jeton dhe vepron  në Finlandë ditë më parë   është bërë i njohur për  shpikjen e tij të makinës për pastrimin e gomave.

Sipas Krenzit kjo punë  i morri rreth 9-të vite. Makinën ai e realizoj brenda dy viteve por kohën më të  gjatë ia morri patentimi i sajë që zgjati rreth shtatë vite.

Pas patentimit dhe njohjes ndërkombëtare të  shpikjes së tij shkruan  edhe mediet  e Finlandës.

“Unë jam shpikësi i  kësaj lavatriçe të gomave në Finlandë. Ky proces ka zgjatur nëntë vite. Dy vite deri sa kamë përfunduar këtë projekt ndërsa  dokumentet për  patentim kanë zgjatur  shtatë vite.Tani ky patentim njihet ndërkombëtarisht me emrin “ALB-FIN” ” , ka  thënë   Shafqet Krenzi

14264060_10202174306475549_9004735350756040710_n

14364661_10202174309315620_765674072462986741_n 14358972_10202174308875609_4574659490831785435_n

Comments
To Top