Lajme

Ekipi i Kryeministrit prezenton projektin e parkut ekonomik amerikan


Publikuar më:


Ekipi i kryeministrit prezentuan projektin e parkut ekonomik amerikan në IOWA.

Erolld Belegu dhe kolegu i tij Xhavit Gashi kanë qëndruar disa ditë në IOWA për të prezentuar projektin e parkut ekonomik amerikan.

“Kosova ka ndarë rreth 1200 ari tokë për bizneset amerikane të cilat duan të investojnë në Kosovë e veqanërisht kompanive të IOWA’s.” tha Belegu.

“Kosova ka thelluar bashkepunimin me Iowa’n jo vetëm në fushën e ushtrisë, ushtri me ushtri, por edhe në arsimim, agrokulturë e shumë fusha të tjera. ” tha Gashi.

“Tani jemi në proces të gjejmë së çfarë i duhet Kosovës dhe të iu ofrojmë kompanive në IOWA mundësine e investimit në Kosovë.” tha Belegu

Belegu ka potencuar edhe lehtësimet e të bërit biznisit në Kosovë, si taksat e vogla, qasja e lehtë në tregun evropian etj.

To Top