Ferizaj

Drejtoresha e gjimnazit “Shaban Hashani”, zyrtarit të LDK-së: “Para se ta kritikosh shkollën, mëso fillimisht të shkruash”


Publikuar më:


Drejtoresha e gjimnazit shoqërorë “Shaban Hashani” në Ferizaj, i është përgjigjur Ymri Hashanit, zyrtarit të LDK-së, i cili ka thënë se në shkollë nuk po mbahet mësimi sepse nuk ka nxehje.
Të bashkangjitur e keni shkrimin e z. Hashani dhe reagimin e znj. Nebihi.
“Ngrohja në gjimnazin “Shaban Hashani” është rregulluar dhe po funksionon. Kjo është gjendje faktike e cila mund të vërtetohet çdo ditë, nga secili, madje edhe nga z. Ymri Hashani. Kur kam filluar punën në këtë gjimnaz, në shtator të këtij viti, sistemi i ngrohjes ka qenë si mos më keq: pa rezervuarin e nevojshëm, pa ujë dhe me sistem të radiatorëve të prishur. Në këtë gjendje ky sistem ka ardhur si pasojë e neglizhencës së vazhdueshme të drejtorëve të mëparshëm. Sot, rezervuari, uji për mbushje dhe radiatorët janë rregulluar falë mbështetjes së Drejtorisë Komunale për Arsim dhe kompanisë rajonale “Bifurkacioni”, të cilët edhe i falënderoj për vullnetin e sinqertë për të ndihmuar. 
Gjithashtu pretendimi se ka pasur ditë që janë mbajtur nga një ose dy orë, është plotësisht i pavërtetë. Nuk e di për çfarë revolte e ka pasur fjalën zotëria i lartcekur, sepse prej prindërve kam gjetur vetëm dëshirë për bashkëpunim dhe mirëkuptim, të cilët po japin gjithashtu një kontribut të çmueshëm me përfaqësuesit e tyre dhe me mësimdhënësit e tjerë, në Këshillin Drejtues të shkollës, organ i cili ka qenë jo-funksional më herët. 
Thonë se mendjet e vogla merren me gjëra të vogla. I tillë qenka treguar z. Hashani kur i paska përmendur panot e korridoreve. Sa për sqarim, asnjë pano e ndonjë nxënësi nuk është larguar. Përkundrazi, ato janë shtuar sepse është krijuar hapësirë edhe me e madhe për to, nga momenti që i kam hequr fotot e ish-drejtorëve të kësaj shkolle, të cilat i kishin mbushur muret duke mos lënë hapësirë madje edhe për foton e vetë Shaban Hashanit, emrin e të cilit e mban shkolla. 
Të gjitha këto argumente që i kam shtruar, po e përsëris, janë edhe gjendje faktike. Secili që ka interes mund të vijë çdo ditë në këtë shkollë dhe ta vërtetojë. Ndërsa për z. Hashani e kam vetëm një këshillë: Para se ta kritikosh shkollën, të lutem, mëso fillimisht të shkruash.” ka shkruar zonja Nebihi. 

Ky është shkrimi i zyrtarit te LDK-se Ymri Hashani:
“Pushteti  komunal  i Agim Aliut  ne Ferizaj, as qe  brengoset  per  kushtet  e domosdoshme  per shkollat  ne  qytet  e fshatra ne prag  te ndrrimit  te  motmoteve. Ne  mungese  te  nxemjeve  ne  disa shkolla ne  keto  dite  te  ftohta ata  ne  heshtje  nuk  mbajne  oret  mesimore ose  i shkurtojne  ato ne  20 minuta sa  per  te  vene  firmen  ne  ditaret  e klasave mesimdhenesit  e lendeve.  Madje  ne  Gjimnazin  ” Shaban Hashani “, ka disa  dite  qe  mbahet vetem  nje  ore  ose  dy  ne  dite. Prinderit  por  edhe  nxenesit jan  te  revoltuar  nga  kjo  papergjegjesi  totale  e pushtetit por  edhe  e drejtoreshes  se kesaj  shkolle Hajrije  Nebihut, e cila prej  ardhjes  se  saj  ne  kete  pozite,  eshte  marre  vetem  me  selekcionimin  e panove  qe  kan  pasqyruar sukseset  e nxenesve e qe ishin  te  varura  ne  muret  e  holeve  e koridoreve te  shkolles duke  i zevendesuar  ato me  plotesime tjera  sipas  kritereve  te  saj.Aty  ku  ishte  i rezervuar  vendi  i promovimit dhe  pasqyrimit  te  sukseseve  te  veqanta  apo  ndonje  pikture  e  nxenesve, tani nuk  ekziston, sepse drejtoreshes  nuk  i intereson motivimi i tyre dhe  as  krijimi  dhe  kultivimi  i  frymes  garuese.Derisa  ajo  dhe  te  tjere  si  ajo bashke  me pushtetin  e PDK se ne  Ferizaj te kujtohen per  ngrohje  ne  shkollat  e Ferizajt, nxenesit po  merdhijne dhe  po  shendrrohen ne  paciente. LDK ne Ferizaj  kerkon  pashtyeshem krijimin  e kushteve  normale  per  nxenes  dhe  respektimin  e orarit ditor  te  mesimit  dhe  programin arsimor sepse  humbja  e oreve  te reja  mesimore eshte  e pakompenzueshme.”

To Top