Ferizaj

Mbi dy vite burg për ish-zyrtarët e Kaçanikut


Publikuar më:


Gjykata Themelore në Ferizaj dënoi sot pesë ish-zyrtarët e Komunës së Kaçanikut të akuzuar për falsifikim të dokumenteve zyrtare.

Fatos Koxha, Verdat Dena, Bujar Dullovi e Zekrija Koxha u dënuan me nga gjashtë muaj burg, ndërsa Betim Shala me tre muaj, pasi për të gjykata mori si rrethanë lehtësuese punësimin në komunën e Kaçanikut vetëm një javë përpara se të ishte pjesë e një komisioni për vlerësimin e ofertuesve të një tenderi.

Fatos e Zekrija Koxha, Vedat Dena, Betim Shala dhe Bujar Dullovi akuzoheshin se si anëtarë të komisionit vlerësues për tenderin e rehabilitimit të gjelbërimit në Rrugën “Ismajl Reka” të Kaçanikut kanë falsifikuar dokumentet zyrtare duke shënuar të dhëna të pavërteta për operatorët ekonomikë që kanë ofertuar.

Pjesë e aktakuzës ishte edhe ish-zyrtari i prokurimit Zeqir Selmani, por procedura ndaj tij ka pushuar pasi ai ka vdekur.

Të dënuarit u obliguan që në mënyrë solidare ta paguajnë ekspertizën e këtij gjykimi dhe paushallin e gjykatës në shumën secili nga 50 euro, raporton kallxo.com

Comments
To Top