Lajme

BUXHETI KRYESISHT DO TË SHKOJË NË PAGA DHE NDIHMA SOCIALE


Publikuar më:


Ndarja e buxhetit për vitin 2019 po shihet si problematike, për shkak se rreth 60 për qind e saj do të shpenzohet në paga të sektorit publik dhe në skema pensionale. Kësisoj vetëm 40 për qind e buxhetit do të mbetet për investime dhe për zhvillim të vendit. Për deputetët në opozitë shqetësuese ka mbetur edhe vendimi për pagesën që do t’u bëhet zëvendësministrave edhe pasi t’u përfundojë mandati

Rreth 1.4 miliard euro e buxhetit të Kosovës për vitin 2019 është paraparë të shpenzohet për paga në sektorin publik, si dhe për skema pensionale. Kjo ndarje pritet të ndikojë negativisht në zhvillimin ekonomik të vendit.

Po ashtu pritet të shkaktojë pakënaqësi edhe te punëtorët në sektorin privat, pagat e të cilëve konsiderohen shumëfish më të ulëta se të atyre në sektorin publik.

Anëtari i Komisionit për Buxhet dhe Financa, Naser Osmani, ka thënë për “Zërin” se për këtë vit më i lartë është buxheti i të hyrave sesa ai i shpenzimeve.

Ish-ministri, Et’hem Çeku, i kishte bërë një favor bashkëpartiakut të tij, tash ministër i Mbrojtjes dhe komandat i FSK-së, Rrustem Berishës. Me këtë rast po merret Gjykata, mirëpo procesin po e zvarrit Komuna e Pejës.

To Top