Lajme

Belgjika i fal Holandës 14 hektarë tokë, merr vetëm 2 në shkëmbim


Publikuar më:


Mirëpo të Hënën, Holanda dhe Belgjika, kanë rregulluar një problem territorial, duke mos shtënë as edhe me një plumb të vetëm.

Në një ceremoni në mes dy mbretërive, Belgjika ka rënë dakord që të japë 14-të hektarë tokë afër lumit Meuse, në shkëmbim të 2 hektarëve tokë nga Holanda.

Që të dyja vendet e kishin demarkuar kufirin shtetëror me Traktatin e Maastricht’it në vitin 1843.

.

Comments
To Top