Ferizaj

Aplikimi për grante deri më 25 Janar


Publikuar më:


Me qëllim të njoftim se kush mund të jetë përfitues i grantit mbështetës që komuna e Ferizajt po planifikon t’i ndajë për bizneset prodhuese, zyrtarë të Drejtorisë së Zhvillimit Ekonomik, gjatë një konference, kanë bërë të ditur, se interesimi i bizneseve për të qenë përfituese është tepër i lartë.

Drejtori i Drejtorisë së Zhvillimit Ekonomik, Zekir Bytyqi, ka thënë se këtyre ditëve vërehet një interesim i bizneseve për t’u pajisur me aplikacion. 
Madje ka shtuar se qëllimi i këtij granti ka të bëjë me krijimin e kushteve për hapjen e vendeve të punës, teksa ka shtuar se kriteri kryesor i përfitimit është se biznesi duhet të jetë prodhues, e asesi ndonjë veprimtari tjetër. Me këtë rast nga konkurrimi i ka përjashtuar veprimtaritë tregtare, të ndërtimit dhe ato bujqësore

Bëhet e ditur se vlera e këtij projekti komunës do t’i kushtoi hiq më pak se 100 mijë euro, ndërsa do të përfitojnë 30 biznese. Drejtori Bytyqi ka shtuar se afati i aplikimit do të jetë deri më 25 janar, ndërsa pas mbylljes së këtij afati, një komision i formuar do të merret me hartimin e një liste preliminare.

Komuna e Ferizajt kështu ka filluar të përmbush edhe një zotim që kryetari i komunë së Ferizajt, Agim Aliu, e ka bërë më të marrë pushteti. Kjo po shihet si një mundësi e mirë që krahas rritjes së kapaciteteve prodhuese, bizneset të angazhojnë edhe fuqi punëtore.

Me datë 22 janar 2019 në ora 11:00 në sallën e Kuvendit të Komunës në Ferizaj mbahet, sesion informues në lidhje me skemën e grantëve “Programi i Zhvillimit Rajonal të Balancuar 2019“ të lansuar nga Ministria e Zhvillimit Rajonal e Republikës Kosovës.

Të drejtë aplikimi kanë të gjithë bizneset me përjashtim: Tregtia, Bujqësia, Ndërtimtaria dhe Mjekësia.

To Top