Lajme

Ambasadori amerikan: Zgjedhjet në Maqedoni, hap drejt zgjidhjes së krizës


Publikuar më:


“I bëj thirrje qeverisë së ardhshme që të vazhdojë të punojë në ndërtimin e kapaciteteve të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, me qëllim që të zgjidhen të gjitha çështjet juridike dhe procedurale”, tha ambasadori Baily.

“Zgjedhjet, më 11 dhjetor, paraqesin hapin e parë që Maqedonia si shtet të ecë drejt tejkalimit të kizës politike. I inkurajojmë partitë politike, të cilat do ta përbëjnë qeverinë e ardhshme, të punojnë në formë konstruktive me opozitën, për ta lëvizur Maqedoninë drejt strukturave euro-atlantike, veçanërisht sa i përket sundimit të drejtësisë”, tha Baily.

.

Comments
To Top