Ferizaj

Aksident në qendër të Ferizaj, pakujdesi e vozitësve apo neglizhencë e kompetentëve (Foto)


Publikuar më:


Rreth orës 14:10  në rrugën “Ahmet Kaçiku” ka ndodhur një aksident komunikacioni.

Edhe pse ky aksident  ishte vetëm me dëme materiale është një sinjal se kompetentët të cilët merren me rregullimin e komunikacionit e në bashkëpunim me policinë duhet të marrin masa në vendosjen e shenjave të komunikacionit të cilat mungojnë në shumë pjesë të qytetit.

Është kjo pjesa e rrugës  e cila kohëve të fundit  është bërë “fyt i ngushtë” për komunikacion në këtë rrugë të Ferizajt. Frekuentimi i madh  i qytetarëve   për shkak të nënkalimit  ka bërë që  në këtë pjesë  komunikacioni të zhvillohet shumë vështirë.

Por këtë  edhe më shumë po e vështirëson kur në rrugët ndihmëse   parkohen vetura (aty ku me rregulla të komunikacionit është e ndaluar) të cilat ngushtojnë rrugën ,edhe ashtu të ngarkuar.

Nuk është vetëm kjo pjesë e cila  ka mbetur ashtu në mëshirën e qytetarëve se a do të ndalen apo jo. Shumë pjesë të cilat  paraqesin vështirësi  në komunikacion e që mund të rrezikoj edhe jetën e qytetarëve ka  gati në të gjitha anët e  Ferizajt.

Ata që çdo ditë  kalojnë nëpër rrugët e Ferizajt edhe mund të mos e vërejnë por  një I huaj I ka shumë të vogla mundësitë  për orientim Që nga hyrja  në rrugën “Rexhep Bislimi”  ka aq pak shenja orientimi dhe njoftimi sa  është vështirë të gjesh qendrën e qytetit apo   të gjesh orientimin të dalësh nga ai.

Shto kësaj edhe uzurpimin e trotuareve nga bizneset  për të cilat nuk qanë kokën askush (sepse inspektorët  nuk i shohin) del se jeta e qytetarëve   gjithmonë është në rrezik.

Por  edhe parkimi i automjeteve vend e pavend   gjithashtu është  një faktor i rritjes së rrezikut për këmbësorë.

Në kryqëzimin e rrugës “Vëllezërit Gërvalla” me rrugën “Gëzim Sahiti”  taksistët  as që qajnë kokën për bllokimin e këndit të rrugës e që për pasojë  këmbësorët (fëmijtë) duhet të dalin në rrugën kryesore për të kaluar në anën tjetër.Për këtë qytetarët thonë se janë ankuar shumë herë në polici dhe si arsyetim  kanë marrë përgjigje  “s’po ngojn taksistat”

Në një shtet ligjor komunikacioni rregullohet me shenja dhe aty ku nuk zbatohen rregullat pasojnë gjobat, s’ka nevojë askush askënd me e “ngu”.

Se si duken rrugët e Ferizajt mund të shihni fotot e mëposhtme, rrugë pa shenja njoftimi dhe trotuare të uzurpuara.

14302941_10208613291868066_1895375452_n

Nëse do me shkua në shkollë “grahi” rrugës kryesore!

14269281_10208613291428055_315967725_n 14302397_10208613291348053_511511232_n  A thua ka i bie Qendra e qytetit..?14249340_10208613291108047_474902864_n 14256775_10208613291068046_1929972798_n

Rrethrrotullim,por se  ku mundesh me shku…..?

14302399_10208613290828040_434665577_n 14285176_10208613290628035_2029867199_o 14303768_10208613290548033_83597085_o

 

Comments
To Top