Lajme

A keni dëshirë të dëgjoni se shqiptarët janë populli më inteligjentë? Atëherë, mos e lexoni këtë tekst!


Publikuar më:


braino-780x439

Në ueb-faqen IQ Research, është publikuar një listë me vendet që kanë inteligjencën më të lartë (IQ). Në këtë listë mund të shihet se cilat vende kanë IQ-në më të lartë dhe më të ulët.

Profesori britanik i psikologjisë, Richard Lindsay dhe profesori finlandez i shkencave politike Tatu Vanhanen, kanë kryer këtë hulumtim në më shumë se 80 vende, transmeton Telegrafi.

Rezultat e hulumtimit në lidhje me të dhënat e mbledhura, përfshijnë periudhën nga viti 2002 deri 2006.

Ata pretendojnë se dallimet në të ardhurat kombëtare ndikojnë në inteligjencën mesatare të një kombi. Përveç kësaj, sipas disa faktorëve, dallim kanë edhe ndryshimet e pasurisë kombëtare si dhe normat e rritjes ekonomike.

Sipas hulumtimit të kryer, ka rezultuar se në vendin e parë janë radhitur Hong Kongu dhe Singapori.

Comments
To Top