Ferizaj

500 nxënës të komunitetit pakicë ndihmohen me pajisje shkollore nga Këshilli i Evropës


Publikuar më:


Komuna e Ferizajt, përkatësisht Drejtoria e Arsimit në bashkëpunim me Programin ROMACTED të Këshillit të Evropës ka përmbyllur me sukses projektin për ri-integrimin e komunitetit RAE në Komunën e Ferizajt, pjesë e Planit të Veprimit Lokal.

Projekti ka qenë i fokusuar në komunikimin shtëpi më shtëpi për fëmijët e komunitetit, në mënyrë që të rikthehen bankave shkollore. Për këtë komunikim kanë qenë të angazhuar tre mediator për 7 muaj radhazi. Gjysma tjetër e projektit ka përfshirë shpërndarjen e pajisjeve shkollore për 500 nxënës të komunitetit në gjitha shkollat në të cilat mësojnë këta nxënës.

Pajisjet shkollore janë shpërndarë nga shefi i Kabinetit të Kryetarit të Komunës së Ferizajt Agim Aliu, Selim Marevci si dhe zyrtari komunal Elbasan Osmani. Këto pajisje janë shpërndarë për nxënësit e shkollave “Tefik Çanga”, “Ahmet Hoxha”, “Gjon Serreçi”,si dhe për nxënësit e shkollës së fshatit Mirash, Koshare, Dardani dhe Dubravë.

To Top