Ferizaj

​Pezullohet greva, autobusët nisin qarkullimin


Publikuar më:


Shoqata e Transportit rrugor të udhëtarëve sot pas marshit-protestues me autobusë, ka pezulluar përkohësisht grevën në shenjë solidarizimi me qytetarët nga moti ftohtë. Nga nesër nis qarkullimi i transportit publik në gjithë Kosovën, pas gashtë dite grevë dhe protesta.

Kryetari i kësaj shoqate Ruzhdi Kurtishaj theksoi se pezullimi i grevës dhe protestës nuk do të thotë që heqin dorë nga kërkesat e tyre, por siç tha ai ky vendim ka ardhur për shkak të motit të ligë.

Kurtishaj: Shoqata morri vendim të pezullon grevën

“Duke pasur parasysh interesin publik të qytetarëve, problemet me pandeminë dhe problemet për nevojën e lëvizjes së qytetarëve në këtë kohë të vështira, këshilli drejtues i shoqatës morri vendim që përkohësisht të pezullohet kjo protestë me tri arsye kryesore, e para kjo nuk do të thotë që do të ndërpritet, por kemi të bëjmë vetëm me një pezullim [për shkak të kushteve atmosferike, për shkak të problemeve me pandeminë, por edhe për shkak të dhënies së mundësisë të krijimit apo të konsolidimit të institucioneve. Megjithatë, jemi të interesuar që t’i japim mundësi edhe kohë, edhe qeverisë në ardhje”, theksoi Kurtishaj.

To Top