Ferizaj

​Nesër protestohet për shkak të vrasjes së 18-vjeçares në Ferizaj


Publikuar më:


Qendra Kosovare për Studime Gjinore ka thirrur një protestë për nesër në orën 12:00, pas vrasjes së 18-vjeçares në Ferizaj.

Protesta mbahet pranë Stacionit Policor, Gjykatës dhe Prokurorisë në Ferizaj, në shenjë revolte ndaj dhu nës.

Në njoftim thuhet se kërkesat e protestës janë adresimi i fenomenit të femicidit ashtu siç e parasheh Konventa e Stambollit, dënim maksimal për vra sësit, siguri për vajzat dhe gratë në të gjitha hapësirat, dhe trajtim të drejtë të dhu nës me bazë gjinore ndaj grave nga Qeveria e Kosovës.

Ndryshe, një person është arrestuar dhe një tjetër është në kërkim nga policia lidhur me vra sjen e një 18-vjeçareje në Ferizaj. Ky akt mak abër është dën uar rëndë edhe nga presidentja Vjosa Osmani.

To Top