Lajme

​Amerika ekstradon në Bosnjë një femër për krime lufte


Publikuar më:


Bashiq(57) e lindur në Rijekë të Kroacisë është ekstraduar në aeroportin e Sarajevës transmeton Fena.Ajo dyshohet se ka kryer krime lufte ndaj serbëve gjatë vitit 1992.

Bashiq ngarkohet se në periudhën prej prilli deri në qershor të vitit 1992 në territorin e komunës Derventa ka vrarë një civil dhe ka marrë pjesë në torturimin e një numri të madh të civilëve serbe që kanë qenë të strehuar në Shtëpinë e ish-APJ-së në Derventa.

E dyshuara pas luftës ka ikur nga Bosnja dhe ka shkuar në SHBA ku kishte dhënë identitet të rremë, por pas një bashkëpunimi mes SHBA-së dhe Bosnjës ajo është identifikuar dhe është arrestuar nga Policia amerikane.

.

Comments
To Top