27,02,2024

Zgjedhja e Presidentit të SHBA-ve  dhe ndikimi i Tij  në politikën e jashtme

Must Read

Duke u bazuar në historikun e zgjedhjeve së Presidentëve në SHBA , asnjëherë nuk ka ndodhur që njëra prej partive të ketë më shumë se dy mandate në “Shtëpinë e bardhë”.

Pavarësisht interesit tonë që pozitën e Presidentit t’a merr Clinton, ne nuk duhet të zhgënjehemi për fitoren e Trumpit, sepse pa marrë parasysh kush udhëheq në ‘Shtëpinë e bardhë’ politika amerikane nuk është politikë ditore, dhe nuk mendoj se zgjedhja e Trumpit do të ndikoj në marrëdhëniet e Amerikës me politikat e jashtme.

Arsyeja pse mendoj në këtë parim është sepse: Gjatë okupimit Jugosllav ishte NATO ajo që ndihmoi në çlirimin e shtetit të Kosovës me ndihmën e SHBA-së nën udhëheqjen e ish-Presidentit demokrat Bill Clinton.

Po ashtu gjatë shpalljes së Pavarësisë së Kosovës qe republikani ish-Presidenti George W.Bush, i cili tha në Shqipëri se Kosova do të jetë e pavarur gjë që u bë.

Andaj mendoj se zgjedhja e Presidentit të ri në SHBA do të jetë shtyrje e proceseve para të cilat i la në përfundim të mandatit ish-Presidenti Obama.

Mr.sc.Sedat Ismajli

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Sekuestrohen rreth 20 mijë euro mall i dyshuar si kontrabandë

Janë sekuestruar mallra me vlerë rreth 20 mijë euro brenda një automjeti, nga Njësia e TASK FORC-ës -Lindje, e...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img