02,12,2023

Veseli: Lista Serbe të reflektojë, ushtria do të bëhet

Must Read

Shndërrimi i FSK-së në ushtri ka hasur në vështirësi reale kushtetuese për shkakun se për formimin e saj duhet vota e dyfishtë e pakicave në Kuvendin e Kosovës.

Për këtë çështje dje erdhi një sinjal nga Kongresi amerikan, i cili i kërkoi administratës së Obamës që ta shtyjë përpara çështjen e Kosovës në partneritetin për paqe të NATO-s.

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, ka thënë se vendimi i djeshëm tregon lartpamësinë e një shteti, i cili dëshiron stabilitet.

“Vendimi i djeshëm i Kongresit amerikan është një vendim jashtëzakonisht pozitiv, i cili tregon edhe një herë largpamësinë e një shteti, siç është shteti amerikan, i cili dëshiron stabilitet për regjionin. Nuk po flas në këtë kontekst vetëm për Kosovën. E konsideroj jashtëzakonisht pozitiv për vetë faktin se i inkurajon të gjitha palët edhe këtu në Kosovë për të sensibilizuar se sa është e rëndësishme ushtria e Kosovës”, ka thënë Veseli për RTK-në.

Ai tutje ka theksuar se është i pashmangshëm krijimi i Forcës së Armatosur të Kosovës.

“Duhet të kuptohet se ky shtet nuk do të mbetet peng i askujt jashtë Kosovës dhe ne do të veprojmë. Ne jemi të vonuar në këtë proces, prandaj ftoj veçanarisht kolegët e Listës Serbe që janë duke e bërë një punë shumë pozitive në Kuvendin e Republikës së Kosovës që të reflektojnë edhe në këtë çështje, për arsye se kjo do të bëhet domosdo”, ka nënvizuar Veseli.

Edhe pse nuk e ka ende statusin e ushtrisë, Forca e Sigurisë e Kosovës në vitin 2015 për qytetarët e Kosovës ka dalë të jetë institucioni më i besueshëm në Kosovë, me 67.8 %.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img