30,05,2023

Shkolla në Kaçanik, ku flitet me “kode”: A i kuptoni këto shkresa? (Foto)

Must Read

Avdyl-Raka-1-780x439

Gabimet në drejtshkrim janë bërë të zakonshme për institucionet në Kosovë, përfshirë edhe ato akademike. Të njëjtat probleme duket se i ka edhe shkolla fillore “Emin Duraku” në Kaçanik.

Madje, problemet drejtshkrimore i ka aq të theksuara, sa dokumentet zyrtare që lëshon për progresin e nxënësve dhe mbarëvajtjen e tyre në mësimnxënie , janë tërësisht të pakuptueshme.

Avdyl Raka 1

Avdyl Raka 2

Kjo bëhet edhe më skandaloze kur dihet se drejtshkrimi kryesisht mësohet në fillore.

Basri Kodra, aktualisht asambleist në Kuvendin Komunal të Kaçanikut, ka publikuar dy fotografi të një dokumenti të lëshuar, të cilin shkolla në fjalë e praktikon për të njoftuar prindërit e nxënësve me procesin e notimit të tyre.

Ky dokument, për të cilin Kodra kërkon ndihmë nga miqtë për ta deshifruar, është i nënshkruar edhe nga vetë drejtori i shkollës, Avdyl Raka.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Në turneun ndërkobëtar “Cup Basel 2023” notuesit e KN Kastriotit bënë paraqitje dinjitoze

Dje, në ditën e dytë të turneut Ndërkombëtar të notit "Cup Basel 2023" që po mbahet në Basel të...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img