21,02,2024

Serbia për herë të parë paguan kompensim për familjet e shqiptarëve të vrarë

Must Read

serbia-gjyqi

Gjykata Themelore në Beograd, ka marë vendimin që Republika ë Serbisë të paguajë 25.9 Dinar (210.000 Euro) kompensim 24 të afërmve të 14 grave dhe fëmijëve që u vranë në mars të vitit 1999 para oborreve të shtëpive të tyre në Podujevë nga pjesëtarët e Minstrisë së Brendshme serbe ” Shkorpion”

Ky sipas Fondit për të Drejtën Humanitare është aktgjykimin i parë në Serbi, përmes së cilit jepet dëmshpërbilm për përgjegjësitë e shtetit serb për krimet që forcat e saj kanë kryer ndaj civilëve shqiptarë gjatë luftës në Kosovë, raportojnë mediat serbe, përcjellë Klan Kosova .

Më 28 mars të vitit 1999, pjesëtarë e ” Shkorpion “, në oborrin e familjes Gashi kanë vrarë 14 gra dhe fëmijë të në Podujevë.

Vetëm pesë fëmijë i kishin mbijetuar kësaj masakre e që ishin Saranda, Fatos, Jehona, Lirije dhe Genc Bogujevci.

Për këtë krim në 2010 janë dënuar Dragan Borojeviq, Miodrag Solaja, Dragan Mediq dhe , Zheljko Gjukiq, transmeton Klan Kosova.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Diskutohet orari i barnatoreve për qytetin e Ferizajt

Sot është mbajtur konsultimi publik për plotësim-ndryshimin e Rregullores për caktimin e orarit të punës së veprimtarive afariste dhe...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img