04,03,2024

Reisi që e ka mbështetjen e Turqisë në betimin për Kosovën në Serbi, Zukorliqi e Ferhatoviqi dalin jashtë

Must Read

Deputetët e Bashkësisë Demokratike Boshnjake (BDZ) të Sanxhakut, Muamer Zukorliq dhe Jahja Fehratoviq, në mënyrë demonstrative kanë lëshuar seancën e Parlamentit të Serbisë në kohën kur Qeveria bënte betimin, pasi në seancë merrte pjesë Reisi i Bashkësisë Islame të Serbisë, Sead Nasufoviq, që ka mbështetjen e Turqisë.

Pas votimit, ka pasuar betim para Asamblesë Kombëtare serbe në të cilën thuhet: “Betohem për besnikëri ndaj Republikës së Serbisë dhe zotohem me nderin tim se do të respektojë Kushtetutën dhe ligjin, që unë si anëtar i Qeverisë me ndërgjegjeje, me përgjegjësi dhe me përkushtim do të jem i dedikuar për ruajtjen e Kosovës dhe Metohisë në kuadër të Republikës së Serbisë”.

Betimi i kryeministrit të ri dhe ministrave të Qeverisë së Serbisë në Kuvend u ndoq nga presidenti serb Tomisllav Nikoliq, presidenti i entitetit serb të Republikës Serbe në Bosnje dhe Hercegovinë, Millorad Dodik, krerët e komuniteteve fetare, Patriarku Irinej, kryepeshkopi Stanislav Hocqevar, reis-ul-ulema IMM-së Sead Nasufoviq dhe trupit diplomatik. /Ismet Azizi/Kosova për Sanxhakun/

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person për falsifikim të parasë në Ferizaj 

Me datën 28.02.2024, rreth orës 23:00 policia e stacionit në Ferizaj ka pranuar një informacion se në një lokal,...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img