22,04,2024

Reagojnë organizatat në Kosovë për mizorinë ndaj kafshëve në Durrës

Must Read

Pamjet e rënda u shfaqen përmes një video të postuar nga faqja “Jeta Osh Qef” në rrjete të ndryshme sociale, por edhe media.

Me anë të një deklarate, rrjeti i organizatave për mbrojtjen e kafshëve në Kosovë, ka kërkuar se duhet urgjentisht të merren masa për parandalimin e këtyre mizorive, ku akte të tilla shihen veçse në vende të botës së tretë.

“Shqipëria, si vend  anëtar i NATO-së dhe vend kandidat për anëtarësim në BE, dhe Kosova si shtet i ri që synon integrimin e plotë në familjen euro-atlantike, që të dyja janë zotuar se do të përqafojnë vlerat dhe standardet më të lartë të civilizimit evropian. Fatkeqësisht mizoritë ndaj kafshëve, që sot mund të hasen gjithandej trojeve shqiptare, janë pasqyrë e keqe e kombit tonë si dhe janë një tregues i frikshëm i potencialit tonë për dhunë dhe jotolerancë”, thuhet në deklaratë.

Ndërkaq, rrjeti i organizatave për mbrojtjen e të drejtave të kafshëve në Kosovë ka theksuar se ofron të gjithë ndihmën dhe përkrahjen e vet për organizatat si motra në Shqipëri dhe fuqishëm kërkon veprimin e pakompromis të autoriteteve shqiptare.

//

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjen kuletën me 320 euro, qytetari nga Ferizaj e dorëzon në polici

Një qytetar nga Ferizaj ka gjetur një portofol me para dhe ka dorëzuar atë në polici. Policia njofton se në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img