21,04,2024

Qeveria lufton financimin e terrorizmit!

Must Read

isa-mustafa-kuvend

Në mbledhjen e 85-të të Qeverisë se Kosovës u miratua Projektligji për Parandalimin e Pastrimit të Parave dhe Luftimin e Financimit të Terrorizmit.

Ministri i Financave Avdullah Hoti tha se ky projektligj përcakton masat, autoritetet kompetente dhe procedurat për zbulimin dhe parandalimin e pastrimit të parave dhe luftimin e financimit të terrorizmit.

“Gjatë hartimit të projektligjit Ministria e Financave ka marrë parasysh edhe direktivën e re të BE 2015 për parandalimin e përdorimit të sistemit financiar për qëllime të pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit, andaj ky projektligj do t’i shërbejë edhe objektivit të Qeverisë së Kosovës në çështjen e integrimeve evropiane,” tha Hoti.

Ndërsa, kryeministri Isa Mustafa tha se ky është një ligj i rëndësishëm edhe sa i përket luftës kundër krimit dhe korrupsionit dhe parandalimit të ekstremizmit.

Në këtë mbledhje pas shqyrtimit u miratuan edhe 7 pika të tjera që ishin në rend dite.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjen kuletën me 320 euro, qytetari nga Ferizaj e dorëzon në polici

Një qytetar nga Ferizaj ka gjetur një portofol me para dhe ka dorëzuar atë në polici. Policia njofton se në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img