20,02,2024

Putin: Bombardimet amerikane në Serbi ishin të kundërligjshme

Must Read

Presidenti rus kujton se OKB-ja e krijuar pas Luftës së Dytë Botërore, kur ka pasur një ekuilibër të caktuar të pushtetit në botë, dhe se Shtetet e Bashkuara vendosen të mos bien dakord me askënd për çështje të rëndësishme, e cila rezultoi me bombardimin e Jugosllavisë në vitin 1999, raporton Sputnik.

“Pastaj ngjarjet në Irak. A janë të lejuara ato veprime në Irak nga OKB-ja? Jo. Ose ajo që ishte në Afganistan në vitin 2001. Por, dimë në lidhje me ngjarjet tragjike të 11 shtatorit të vitit 2001, ndërsa sipas ligjit ekzistues ndërkombëtar këto veprime janë dashur të shkojnë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së dhe i pari për të marrë zgjidhje e duhur”, tha Putin.

Putin kujtoi se pas këtyre ngjarjeve nyejt është vepruar edhe në situatën në Libi, ku u miratua rezoluta.

“Të gjithë ata që lexuan rezolutën. Çfarë është shkruar aty? Zona e fluturimit të lirë. Çfarë është kjo zonë e fluturimit të lirë, në qoftë se ata filluan të drejtojnë sulmet me raketa dhe bombardime  territorin? Afërsisht të gjitha janë të përmbysura dhe të shkelura me Kartën e OKB-së. Pas kësaj erdhi Siria”, tha Putin. /Lajmi.net/

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Diskutohet orari i barnatoreve për qytetin e Ferizajt

Sot është mbajtur konsultimi publik për plotësim-ndryshimin e Rregullores për caktimin e orarit të punës së veprimtarive afariste dhe...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img