28,09,2023

Prokuroria: Materialet që u konfiskuan nga shtatë të arrestuarit në rastin “Brezovica”

Must Read

Ferizaj, 21 Shtator 2022 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik se në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, Drejtorinë për Hetimin e Krimeve të Rënda (DHKR) në Prishtinë, në bazë të urdhëresës së lëshuar nga Gjykata Themelore në Ferizaj për kontrollin e shtëpive dhe objekteve përcjellës, sot ka realizuar aksionin “Brezovica” i cili është vazhdimësi i rasteve të mëhershme, ku, me ç’rast gjatë këtij aksioni, janë kontrolluar dhe bastisur njëmbëdhjetë (11) lokacione të ndryshme, konkretisht tetë (8) lokacione në qytetin e Prishtinës, dy (2) në Podujevë dhe një (1) në Fushë Kosovë, ku me ç’rast, janë arrestuar shtatë (7) persona të dyshuar dhe të njëjtit me vendim të Prokurorit të Shtetit, janë ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, për shkak të dyshimit se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Marrja e ryshfetit”, nga neni 421 i Kodit Penal të Republikës së Kosovës “Dhënia e ryshfetit”,nga neni 422 , “Fajdeja” nga neni 331 dhe “Ushtrimi i ndikimit” nga neni 424 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Ndërsa, gjatë kontrollit tek personat e dyshuar, në cilësinë e provave materiale janë gjetur dhe sekuestruar dëshmitë si në vijim:

Gjatë kontrollit te i dyshuari B.L., janë gjetur dhe sekuestruar:

·         Çertifikatë e pronësisë (10 fletë)

·         Skicë (1 fletë) dhe

·         Telefon mobil, IPHONE 11 PRO, ngjyrë hiri.

Gjatë kontrollit te i dyshuari Sh.Sh., janë gjetur dhe sekuestruar:

 • Dy telefona Samsung
 • Një Loptop HP
 • Si dhe dokumente të ndryshme

Gjatë kontrollit te i dyshuari G.B., janë gjetur dhe sekuestruar:

 • Një telefon Samsung me dy kartela sim card
 • Një hard disk USB 2.0 me mbishkrim SATA.
 • Një hard disk Apacer.
 • Një kompjuter laptop i markës Lenovo.
 • Një kompjuter laptop i markës Dell.
 • Një kompjuter laptop i markës Acer.

Gjatë kontrollit te i dyshuari B.G., janë gjetur dhe sekuestruar:

Një  revole me nr serik 54A 040356.

9 fishekë te cal. 45 mm

Dy karikator te revoles

Nje kallf i revoles

Gjatë kontrollit te i dyshuari S.S., është gjetur dhe sekuestruar:

 • Një telefon IPHONE  7,  ngjyrë e zezë.

Gjatë kontrollit te i dyshuari L.V., janë gjetur dhe sekuestruar:

 • Telefon Iphone 13, ngjyrë  Hiri
 • Laptop “Apple”,
 • Dokumente ,
 • Certifikata Kadastra 3 faqe,
 • Kopje Plani 20 faqe,
 • Kontrata të trojeve Brezovicë 27 faqe,
 • Kontarta Trojeve, 30 faqe,
 • Kontrata Fasikell e Kuqe 16 faqe,
 • Mg Energy –MG HC Brezovica-Maktos Group HC Brezovica.
 • 3 Vula
 • USB dhe një Sd Card
 • Vetura Mercedes G class, ngjyre e zezë

Gjatë kontrollit te i dyshuari S.S., janë gjetur dhe sekuestruar:

 • Një  pistoletë “Zervena Zasatava  me nr serik 1947 ,
 • Nje karikator dhe 7 fishekë te cal. 7.62 mm,
 • Një veture Toyota ,
 • Një veturë “Mercedes G class”,
 • Nje telefon Iphone  13 pro ,
 • Tri kartela bankare  ,
 • Dokumente te ndryshme.

Gjatë realizimit të kontrollit te i dyshuari G.S., në 2 (dy) lokacionet, në cilësi të provave materiale janë gjetur dhe sekuestruar këto deshmi:

 • Një veturë Mercedes Benz S500, Një veturë Toyota Land Cruiser,
 • Një Librezë e veturës ,
 • Një Librezë e veturës ,
 • Një Telefon Iphone 12 Mini ,
 • Një shtëpizë e kompjuterit HP, ngjyre e zezë,

Ndërsa në shtëpinë e dy të dyshuarve G.S., dhe S.S., gjatë kontrollit në cilesinë e provave materiale janë gjetur dhe sekuestruar deshmitë:

 • Veturë Mercedes AMG,
 • Një librezë e veturës ,
 • Kontratë mbi shitblerjen e veturës LAND ROVER,
 • çelës ngjyrë e zezë me te bronztë për ndezjen e automjetit Mercedes.
- Advertisement -spot_img
Të fundit

Rektori Bajraktari mori pjesë në Konferencën e 7-të shkencore të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit

Rektori i Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), Prof. Dr. Agron Bajraktari, njëherit edhe kryesues i Konferencës...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img