28,05,2024

Pritet rritja e numrit të të punësuarve sezonalë jashtë vendit

Must Read

D5D6B0D1-C4FE-487C-BCCC-39B4FAF37EB3_w900_r1_s

Edhe këtë vit ka filluar procesi për punësim sezonal të qytetarëve të Kosovës në vendet e Bashkimit Evropian.

Në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, thonë se janë duke bashkëpunuar me Gjermaninë dhe disa nga vendet e tjera të BE-së që këtë vit të rritet numri i kosovarëve për punë sezonale në këto vende.

Në Qendrën e Studentëve në Prishtinë pohojnë se viteve të kaluara, MPMS ka kërkuar të dhënat e studentëve për mundësi të punësimit sezonal, mirëpo thonë se këtë vit nuk është bërë asgjë, raporton TV21.

Safet Gërxhaliu, nga Oda Ekonomike e Kosovës, vlerëson se punësimi sezonal do të krijojë një stabilitet social në vend, duke qenë se shkalla e papunësisë në Kosovë është shumë e lartë.

Sipas të dhënave zyrtare, në Kosovë mbi 25 mijë të papunë brenda një viti hyjnë në tregun e punës, ndërsa rreth 30 mijë të papunë janë të regjistruar në zyrat e punësimit në mbarë Kosovën.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person në Ferizaj, i dyshuar se ka kryer rrëmbim të një personi në Fushë Kosovë

Me datë 25.05.2024 rreth orës 09:35 policia rajonale e Ferizajt ka pranuar një informatë me telefon nga një femër...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img