Ferizaj

“KEG Clinic” në Ferizaj me teknologjinë më të re në rajon, DXA Scanner për vlerësimin e densitetit mineral kockor


Publikuar më:


Poliklinika “KEG Clinic” po ecën në hapë me kohën dhe kërkesat e pacientëve.

Së fundi kjo klinkë është pajisur me aparaturën më të re për DEXA Scanner i krijuar të përdoret si një mjet klinik për të vlerësuar densitetin mineral kockor dhe përmbajtjen minerale të kockave për të diagnostikuar osteoporozën.

Përmes kësaj aparature bëhet diagnostikimi i sëmundjes, efektiviteti i terapisë dhe parandalimi i thyerjeve të kockave (gjatë jetës së tyre në çdo 3 femra do tē pësojnë theyrje kockore osteoporotike dhe në çdo 5 meshkuj 1 mashkull do të pësoj thyerje kockore osteoporotike)

Për këtë në Polinikën “KEG Clinic” kujdeset edhe kuadri profesioanal i specializuarnë fushën e Reumatologjisë, në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve që prekin nyjet, kockat, muskujt, tendinat dhe ligamentet si sëmundjet sistemike të sistemit osteomuskular (artriti reumatoid, artriti psoriatik, spondiliti, ethet reumatike), sëmundjet degjenerative të sistemit osteomuskular (osteoartriti, spondiliti), sëmundjet sistemike euroimune, vaskulitet, sëmundjet metabolike të kockave, sëmundjet periartikulare, sindroma antifosfolipidimeki, folimieziti, dermatomioziti,  Dr. Naza Mehmeti, specialiste e Reumatologjisë.

Çka është DXA Scanner Lunar Prodigy?

DXA Scanner Lunar Prodigy 2022 nga prodhuesi General Electric!

I pari DXA Scanner i tërë trupit në sistemin privat shëndetësor në Kosovë!

DXA Scanner u krijua dhe vazhdon të përdoret si një mjet klinik për të vlerësuar densitetin mineral kockor dhe përmbajtjen minerale të kockave për të diagnostikuar osteoporozën. Vendet e cakut të trupit të skanuara me aparaturat e vjetra kanë qenë skanimet e shtyllës kurrizore, parakrahut dhe ijeve … por, tani me aparaturën më të re dhe të vetme në sistemin privat shëndetësor ju keni mundësi të bëni matjen e fortësisë të të gjitha kockave tuaja!

Prandaj, sëmundja e osteoporozës është sëmundje lehtësisht e parandalueshme, natyrisht nëse ju bëni me kohë ekzaminimin me ostodensitometër!

Përmes kësaj aparature bëhet diagnostikimi i sëmundjes, efektiviteti i terapisë dhe parandalimi i thyerjeve të kockave (gjatë jetës së tyre në çdo 3 femra do tē pësojnë theyrje kockore osteoporotike dhe në çdo 5 meshkuj 1 mashkull do të pësoj thyerje kockore osteoporotike).

Për rezervimin e termineve mund të n’a kontaktoni në:

☎️ 0800 90001 / +383 (0) 49 303 331

📨 kegclinic@gmail.com

🔸 Rr. Driton Islami, Talinoc i Jerlive, afër ndërtesës së Spitalit të ri

To Top