03,12,2023

Panama Papers: Nisin hetimet për shqiptarët

Must Read

panama-papers-637x360-620x360 (1)

Shpërthimi i skandalit “Panama Papers” dhe dalja në dritë e dokumentave që zbulojnë përfshirjen e individëve dhe kompanive nga Shqipëria kanë vënë në lëvizje institucionet përgjegjëse.

Burime konfidencale i thanë Top Channel se Drejtoria e Parandalimit dhe Pastrimit të Paravë ka nisur hetime intensive dhe është duke shkëmbyer informacione jo vetëm me organet vendase të zbatimit të ligjit, por edhe me institucionet homologe ndërkombëtare.

Në dokumentet e “Panama Papers” rezulton se nga Shqipëria janë të përfshira dy kompani, tre përfitues dhe 22 pronarë aksionesh. Njëra prej kompanive tashmë e zbuluar është GFI, shoqëria që ka koncesionin e markimit të karburanteve.

Emrat e tjerë pritet të publikohen gjatë muajve në vijim. Burime nga Drejtoria kundër Pastrimit Parave thonë se çdo individ apo kompani shqiptare e përfshirë do të kalojë në sitën e hetimit për veprën e pastrimit të parave.
Sipas këtyre burimeve, në fokus të hetimeve do të jenë veprimet bankare të kryera nga këto kompani dhe individë, por edhe aktiviteti i tyre financiar. Parajsat fiskale kanë qenë gjithmonë nën vëzhgimin e veçantë të organeve që hetojnë krimet financiare.

Por skandali i fundit “Panama Papers” ka vënë në lëvizje thuajse të koordinuar të gjitha agjencitë botërore kundër pastrimit të parave, luftës kundër evazionit dhe njësitë antikorrupsion.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës njoftuan zyrtarisht nisjen e procedimit penal për 200 shtetasit amerikanë emrat e të cilëve figurojnë në dokumentet e “Panama Papers”, ndërkohë që agjencitë e taksave në Spanjë, Kanada dhe Britani i kanë kërkuar gazetarëve që disponojnë dokumentet t’u vënë në dispozicion listën e plotë të individëve dhe kompanive që vijnë nga këto vende. /Top Channel

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img