29,09,2023

Pagat në Zvicër, kësisoj paguhet një kuzhinier, kopshtar, taksist, ministër, automekanik e të tjerë

Must Read

Pagat në Zvicër rriten vazhdimisht, derisa statistikat tregojnë edhe për dallimin ndërmjet këtij viti, dhe atij të kaluar.

Lista e pagave tregon pagën e farmacistit, automekanikut, inxhinierit të ndërtimit, mjekut kryesor, asistentit dentar, luleshitësit, kopshtarit, mamisë, e deri tek diplomati.

Sipas statistikave, në vitin 2019, ka ngritje të lehtë në paga në disa profesione, përcjell tutje albinfo.ch.

Pagat mujore paguhen 13 herë në vit, të cilat janë paga bruto. Paga më e vogël është e taksistit me vetëm 3150 franga, derisa ajo më e larta është diplomat mbi 13 mijë franga.

Shumica e pagave janë llogaritur në fillim të karrierës apo më mirë të themi në vitin e parë të punës.

Profesioni          2019      2018

Taksist                 3150           3150

Floktar                 3800           3800

Kasap                   4050           4050

Luleshitës             4050           4050

Kuzhinier             4195           4120

Automekanik       4450           4450

Shofer kamioni     4585           4535

Kopshtar              4700           4700

Farmacist             6900           6900

Mësuesit e sh. Fill.7016           6961

Asistent Mjek       7548           7473

Ministër                9084           9084

Diplomat              13663          13555

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Mbahet Akademi solemne e Koncert Memorial në nderim të Dëshmorëve të Kombit në Ferizaj

Mbrëmjen e sontme tek Kompleksi i Varrezave të Dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Ferizaj, është mbajtur akademi...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img