02,12,2023

Obama porosit të rinjtë britanikë të jenë optimistë

Must Read

obama-londer-780x439

Gjatë qëndrimit në Britani të Madhe, presidenti amerikan, Barack Obama, sot ka mbajtur një takim publik me të rinjtë në Londër.

Ai ka folur për thirrjet e reja që disa individë po i bëjnë për izolim dhe ksenofobi, si dhe këndvështrimet e disave për të mos qenë pjesë e debateve demokratike. Sipas tij, ato janë reagime ndaj ndryshimit të kohës dhe pasigurisë. Por, Obama ka thënë se u përgjërohet të rinjëve që t’i refuzojnë thirrjet e tilla.

“Jam këtu për t’ju kërkuar që t’i refuzoni nocionet se ndodheni nën kthetrat e forcave që nuk mund t’i kontrollojmë, dhe dua që ju ta keni një këndvështrim më optimist të historisë dhe rolit që ju mund ta luani në të. Dua që ta përqafoni këndvështrimin e njërit prej paraardhësve të mi, presidentit John F.Kennedy, i cili dikur thoshte: ‘Problemet tona janë të krijuara prej njerëzve, kështu që ato mund të zgjidhen nga njerëzit. Dhe njeriu mund të jetë aq i madh sa do ai”, citohet të ketë thënë Obama para të rinjëve britanikë.

Ai i ka ftuar të rinjtë që ta refuzojnë pesimizmin dhe cinizmin, ta kuptojnë se progresi është i mundshëm dhe se problemet mund të zgjidhen.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img