22,06,2024

Në Kosovë po punohet pak për fëmijët me autizëm

Must Read

image-5a2622847f16853a4d2e0d5f3cd5f70a710e53f6ec0738e45663e4e3e4ceff14-V

Fëmijët e lindur me autizëm nuk gëzojnë edhe shumë të drejta në Kosovë. Në fakt për këtë kategori po punohet pak.

Një deklarim i tillë u bë edhe sot gjatë një konference që u organizua nga Zyra për Qeverisje të Mirë dhe Shoqatën e Autizmit në Kosovë.

Pjesëmarrësit thanë se në shumicën e vendeve të botës çdo i 100-i fëmijë në shumicën e vendeve të botës sot lind me autizëm me përjashtim të SHBA-së ku me autizëm lind çdo i 60 – i fëmijë.

Duke e parë këtë gjendje në konferencë u diskutua se çka duhet të bëhet më shumë për këta fëmijë./KosovaPress/

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img