14,07,2024

Nait Vrenezi: ATOMI do të shuhet, nëse nuk ka mbështetje nga institucionet

Must Read

178165_167012110089921_1426690127_o

Nait Vrenezi, nga Instituti ATOMI ka qenë i ftuar në Kosova Direkt të Orës së Fundit. Vrenzi ka folur për pranimin e këtij instituti në Rrjetin Evropian për Përkrahjen e Talentëve.

“Jemi prej 20 prillit pjesë e Rrjetit Evropian për Përkrahjen e Talentëve”

“Talentet e rinj, drejtpërdrejtë mund të ndihmohen vetëm në vende ku ata funksionojnë, mësojnë, jetojnë, por të qenurit pjese e një rrejti evropian ku janë edhe anëtar të tjerë ku merren me çështjet e ngjashme na mundëson që të këmbejmë përvoja dhe të pasqyrojnë punët tona”.

Vrenezi ka treguar se tashti nuk e kanë përkrahjen e duhur nga institucionet.

“Përkrahja nuk ka munguar deri më tash, por që një vit, vitin e fundit kur ishin para një sfide, hapjes së një shkolle për atomistët e përzgjedhur, thjeshtë kemi has në vështirësi të shumta, të mëdha financiare, e momentalisht jemi në situatë që me keqardhje mundet me u paralajmëruar se nëse shumë shpejt diçka nuk ndryshon në përkrahje institucionale, ministria e arsimit nuk ndihmon atëherë duhet të ndërpresim punën”.

Profesori tregon se në këtë institut ka më shumë nxënës se sa duhet dhe shumë 11 prej tyre e tejkalojnë nivelin e inteligjencës të shumë shkencëtarve.

“Numri është i madh, bile më i madh se sa jemi ne në gjendje, në CD cikël kemi përzgjedh në mes 50-60 nxënës në nivele të ndryshme, moshave të ndryshme, e deri më tani i kemi identifikuar 171 raste”.

“Në mesin e tyre ka edhe të tillë që e tejkalojnë nivelin e inteligjencës së shumë shkencëtarëve, të Anjshtajnit për shembull i kemi rreth 12”.

Më tutje profesori tregoi se si kishte nisur projekti i ATOMI-it.

“Atomi ka startuar me ambicie të reduktuara, me shpresë që gjatë punës do të zhvillohet dhe do të shtohet përkrahja, por që pesë vjet që është duke u punuar në këtë projekt është shënuar një rritje, zhvillim, progres gradual meqenëse për çdo vjet kemi shtuar diçka në aktivitetet tona”.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Ferizaj – komunë e tretë me numrin më të madh të banorëve në Kosovë

109,345 është numri i banorëve të Komunës së Ferizajt, statistikë e publikuar sot nga Agjencia e Statistikave të Kosovës...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img