16,04,2024

Nait Hasani: Kosova duhet të shkojë në zgjedhje!

Must Read

naiti

Jo vetëm opozita në Kosovë po kërkon zgjedhje të parakohshme. Edhe brenda koalicionit qeverisës tashmë kanë dalë zëra që e kërkojnë një gjë të tillë. Deputeti Nait Hasani, është një prej tyre.

Jo vetëm opozita në Kosovë po kërkon zgjedhje të parakohshme. Edhe brenda koalicionit qeverisës tashmë kanë dalë zëra që e kërkojnë një gjë të tillë. Deputeti i PDK-së, Nait Hasani, është një prej tyre. Në një bisedë për Radio Kosovën, deputeti Hasani thotë se vendi duhet të shkojë në zgjedhje jo pse kërkon opozita, por sepse Qeveria aktuale nuk ka mundësi të qeverisë si duhet. Hasani thotë se vetëm zgjedhjet e reja, mund t’ua kthejnë shpresën e humbur qytetarëve të Kosovës.

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Nait Hasani është mjaft kritik me qeverisjen e Isa Mustafës. E duke parë që kjo Qeveri sipas tij, nuk mund të ndryshojë, ai thotë se vendi duhet të shkojë në zgjedhje. Në një bisedë për Radio Kosovën, deputeti Hasani thotë se zgjedhjet duhet të mbahen brenda këtij viti, por jo vetëm pse ato i kërkon opozita.
“Jo pse kërkon zgjedhje opozita ne duhet të shkojmë në zgjedhje, por për shkak të mungesës së investimeve, premtimet që i ka dhënë Qeveria nuk ka mundur t’i realizojë, prandaj duhet të shkojmë në zgjedhje”, tha Hasani për Radio Kosovën.

Teksa i kërkon zgjedhjet si mënyrë për daljen nga kriza politike e institucionale në vend, deputeti Hasani shprehet mjaft kritik për Qeverinë e drejtuar nga Isa Mustafa.

“Performanca e Qeverisë tregon që nuk ka një zhvillim të vendit dhe mungesa e zhvillimit të vendit, jep një mundësi që ne duhet të ndryshojmë. Ndryshimet janë, ose duhet të shkojmë në zgjedhje, ose duhet të performojë Qeveria. Qeveria nuk ka mundësi të performojë, prandaj duhet të shkojmë në zgjedhje”, shprehet ai.

Një arsye shtesë pse vendi duhet të shkojë në zgjedhje, sipas tij, është mosfunksionimi i duhur i Kuvendit të Kosovës.

“Ana tjetër është mungesa e zhvillimit demokratik të sistemit në Kuvend, tregon se ne jemi në gjendje të anarkisë brenda Kuvendit, në gjendje të papërshtatshme të zhvillimit të punimeve të Kuvendit dhe kjo tregon se ne domosdo duhet të shkojmë në zgjedhje”, tha ai.

Sipas Hasanit, zgjedhjet i kërkon edhe elektorati i Partisë Demokratike të Kosovës.

“Unë mendoj se qytetarët e kanë humbur besimin, e kanë humbur shpresën dhe atyre do t’u kthehet shpresa me anë të zgjedhjeve. Edhe elektorati i PDK-së, e ka humbur shpresën dhe edhe ai kërkon zgjedhje për ndryshim të kësaj gjendje”, tha Hasani për Radio Kosovën.

Ndryshe, opozita tash e disa muaj po kërkon zgjedhje të parakohshme, ndërsa krerët e partive të koalicionit qeverisës thonë se zgjedhje do të ketë sipas afatit kushtetues në qershorin e vitit 2018.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Ishte në kërkim nga policia, arrestohet 25-vjeçari në Ferizaj

Një 25-vjeçar është arrestuar ditën e hënë në Ferizaj, i njëjti ishte në kërkim nga policia. L.Q ishte i kërkuar me...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img