30,09,2023

Marshim vetëdijesues për Autizmin, Qeveria mungon

Must Read

unnamed (2)

Fëmijë të shumtë marshuan drejt sheshit në kryeqytet me moton “mund të mos flas, por kam shumë për të thënë”, për të shënuar ditën botërore te Autizmit.

Ndërsa, në Teatrin Kombëtar po mbahet programi për fëmijët me autizëm, ku u tha se duhet t’i pranojë këtë fëmijë me autizëm, sepse edhe ata janë pjesë e shoqërisë.

Po ashtu, u tha se përkrahja e qeverisë në këtë drejtim është vetëm formale dhe këtë e dëshmon edhe mospjesëmarrja e tyre.

Dita botërore e autizmit, 2 prilli, është caktuar nga OKB-ja për rritjen e ndërgjegjësimit të popullatës rreth këtij çrregullimi bioneurologjik të trurit. Si në shumë vende të botës, edhe në Kosovë, u shënua kjo ditë, e cila ka për qëllim edukimin e njerëzve rreth kësaj sëmundjeje.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Mbi 41 milion euro është buxheti i Komunës së Ferizajt, i miratuar për vitin e ardhshëm

Këtë të premte është mbajtur mbledhja e rregullt e Kuvendit të Komunës së Ferizajt, e kryesuar nga kryesuesi Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img