13,04,2024

Lutfi Mani: Mësimdhënësit fillimisht do t’i kenë pensionet 150 euro

Must Read

Rexhep_TWOJ_PRB_Sadiku_resize1jpg_size332x388_bgffffff_fsa4de18e7bc44b73b07c53b41ec28d105_tr2_p1

I ftuar në Kosova Direkt në emisionin Ora e Fundit i ftuar ishte Lutfi Mani, nënkryetari i SBASHK-ut.

Ai ka folur rreth njohjes së stazhit të punës së mësimdhënësve që e kanë kryer punën e tyre në vitet 1990-1999.

“Ky lajm është i mirëpritur për të gjithë pensionerët që kanë dalë në Kosovë sepse është një numër i madh prej tyre që kanë dalë me 75 euro në pension”.

“Ata kanë qenë jashtëzakonisht të zhgënjyer dhe vendimi i janarit sot është bërë realitet”.

Mani ka treguar për format e aplikimit të mësimdhënësve.

“Ata mund të aplikojnë në Drejtorinë Komunale të Arsimit ku janë formularët të cilët ata mund të aplikojnë”.

“Mësimdhënësit meqenëse në shkollat ku kanë punuar i kanë vërtetimet për punën e tyre që kanë punuar në vitet 90-99”.

“Kjo vlen për mësimdhënësit që kanë dalë në pension pa i mbush 15 vite para vitit 90”.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Një muaj paraburgim ndaj V.A., i dyshuar për vrasjen e ish-gruas në Ferizaj

Ferizaj, 13 prill 2024 – Gjykata Themelore në Ferizaj – Departamenti i Krimeve të Rënda  ka aprovuar kërkesën e...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img