17,04,2024

Ky është verisoni i Enver Hasanit për kufirin me Malin e Zi

Must Read

maxresdefault

Ish- kryetari i Gjykatws Kushtetuese, Enver Hasani ka dhënë një koment të tij për demrkacionin me Malin e Zi. Ai në një shënim në Facebook ka thënë se ky proces rregullohet me ligje ndërkombëtare.
Shënimi i plotë:

Caktimi i kufijve të Kosovës është kryesisht çështje e ligjit ndërkombëtar.

Caktimi i kufijve të Kosovës nuk është punë gjeografie dhe gjeodezie por një problem kryekput i ligjit ndërkombetar. Kjo është kështu sipas praktikës ndërkombetare të trasuar që nge dekolonizimi i Amerikes Latine, fitimi i pavarësise së vendeve të Afrikes dhe shpërberja e federatave komuniste pas mbarimit të Luftës së Ftohet. Marreveshja për Delimitim, jo gjendja kadastrale dubioze, duhet të jetë pika nisëse me rastin e caktimit të kufirit kosovar në çdo sektor të tij. Kjo me Malin e Zi është vetëm maja e Ajsbergut e asaj që pritet të ndodhë me sektorin qinda kilometersh të kufirit Kosove-Serbi…..!

Më gjerësishtë rreth kësaj teme do të flasim me 25 prill 2016 në një seminar për kufijt e Kosovës që organizohet në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës.

 

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Në Ferizaj u shënua 16 Prilli-Dita e të Zhdukurve me Dhunë

Me rastin e 16 Prillit - Ditës të të Zhdukurve me Dhunë në Komunën e Ferizajt, Komuna e Ferizajt...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img