20,02,2024

Kur do ta fshijë Serbia Kosovën nga Kushtetuta?

Must Read

Serbinë në vitin e ardhshëm me siguri e pret ndryshimi i Kushtetutës, e pos çështjeve të tjera, qytetarët e Serbisë, në referendum me siguri do të vendosin edhe për fshirjen e preambulës për Kosovën.

“Nga ne po kërkohet fshirja e preambulës për Kosovën dhe kjo do të jetë puna më e vështirë për Qeverinë e re, sepse për këtë duhet siguruar dy të tretat e shumicës e pastaj kjo të verifikohet në referendum” , citon gazeta “Blic” të ketë thënë një bashkëbisedues i saj, transmeton Koha.net.

Për fshirjen e Kosovës nga Kushtetuta vjet ka folur edhe kryeministri Aleksandar Vuçiq. Ai për Wall Street Journal” në majin e vitit 2015 kishte thënë se preambula kosovare sigurisht se do të hiqet nga Kushtetuta, “por Serbia nuk do ta njohë pavarësinë e krahinës së saj jugore”.

Zëra politikë në Serbi thonë se është i domosdoshëm ndryshimi gjithëpërfshirës i Kushtetutës i cili krahas heqjes së preambulës do të merrej edhe me të drejtat e njeriut dhe me zgjerimin e autonomisë së Vojvodinës dhe me decentralizimin e Serbisë.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Diskutohet orari i barnatoreve për qytetin e Ferizajt

Sot është mbajtur konsultimi publik për plotësim-ndryshimin e Rregullores për caktimin e orarit të punës së veprimtarive afariste dhe...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img