23,02,2024

Haliti: Të shuhen tri ministri

Must Read
Xhavit Haliti

Haliti ka kritikuar poashtu qasjen e ministrave në Kuvendin e Kosovës. Sipas tij, ata po tregohen të papërgjegjshëm në raport me Kuvendin. Ai ka përmendur mungesën në kohën e debateve, informimin si dhe injorimin që shpesh iu bëhet Komisioneve Parlamentare. Kjo, sipas tij, është një dobësi të cilën duhet ta kenë parasysh dhe ta ndryshojnë këtë qasje.

“Mendojë se s’ka nevojë me pas Ministri të Dialogut, të Diasporës si dhe të Integrimeve. Gjitha mund të fokusohen në një drejtori të veçantë në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe të funksion shumë mirë. Ose, mund të jenë në ndonjë kabinet afër Kryeministrisë apo ndonjë Ministrie tjetër. Opsion është që edhe njëri nga zv/kryeministrat mund ta merr ndonjërin prej këtyre dikastereve dhe ta udhëheqin”, është shprehur ai.

Më tej, anëtari i kryesisë së PDK-së ka folur në indeksonline edhe për diskutimet e fundit rreth riformatimit të Qeverisë, për të cilën janë deklaruar dy kryetarët e koalicionit qeverisës (LDK-PDK).

Ai thotë se nëse Mustafa dhe Veseli janë dakorduar që të ndryshohet Qeveria, Mirëpo, Haliti, duke folur nga këndvështrimi i tij si deputet, ka dhënë disa vërejtjet sa i përket mënyrës së zgjidhjes së ministrave.

“Ministrat nuk bëjnë betimin në Parlament dhe nuk nënshkruhen nga Presidenti pas propozimit. Çdo ndryshim i ministrave duhet të kalojë në Parlament për të marrë besimin e deputetëve. Më lehtë të bëhesh të kalosh procedurën të bahesh ministër se sa të hysh në punë si nëpunës në institucionet e Kosovës. Sepse vetëm me një miratim të kryeministër mund të bëhesh. Deri tash asnjë ministër nuk ka bërë betim pas riformatimeve. Mendojë se edhe shkarkimi apo ndryshimi i secilit dikaster të votohet në parlament”, ka thënë Haliti.

.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

34 mësimdhënës nga Ferizaj, certifikohen në kuadër të projektit të BE-së

34 mësimdhënës nga 3 shkolla të Ferizajt, u certifikuan në kuadër të projektit KosEd. Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img